Profesorul de fizică Dan Voiculescu, pregătit pentru lecţia cu copiii lui din clasa a IX-a
O sală de festivităţi a Colegiului Naţional „Costache Negri“ din Galaţi s-a transformat într-un centru informatic de ultimă generaţie, care permite predarea de lecţii către elevi aflaţi la sute de kilometri distanţă.
În faţa unui ecran tactil imens, un elev de liceu deschide şi închide, doar prin simple mişcări ale mâinii, diverse programe. Apoi, îşi foloseşte degetele pentru a scrie pe ecran. În tot acest timp, sute de colegi de-ai lui din mai multe colţuri ale judeţului îl pot urmări şi pot chiar interacţiona cu el.
Sistemul a fost inaugurat în urmă cu câteva zile cu o lecţie la care au participat toate unităţile şcolare partenere în „CORECT“, un proiect revoluţionar pentru învăţământul românesc implementat în premieră la Galaţi şi finanţat cu fonduri europene. La Colegiul Naţional „Costache Negri“ (CNCN) din Galaţi, profesorul de fizică Dan Voiculescu este pregătit pentru lecţia cu copiii lui din clasa a IX-a. Are în jurul lui un amfiteatru plin ochi cu elevi, dar şi alte câteva zeci care îl urmăresc în direct deocamdată doar din alte trei şcoli, aflate în localităţile gălăţene Tecuci, Târgu Bujor şi Pechea: „Pe tablă, aici, aveţi o scurtă teorie a undelor staţionare, a felului în care se formează undele staţionare“, spune profesorul de la CNCN Galaţi.
Citeste mai mult: adev.ro/nmlkp9
Discuții despre această postare