Dr. David Sinclair este celebrul biolog american și profesor de genetică la Harvard Medical School, care și-a dedicat cariera academică luptei împotriva îmbătrânirii. În cărțile pe care le-a scris din când în când, el a lăudat suplimentele nutritive pe care în diferite momente ale vieții pretinde că le-a luat cu regularitate.
David Andrew Sinclair, biolog, profesor de genetică și co-director al Centrului Paul F. Glenn pentru Biologia Îmbătrânirii de la Harvard Medical School, este cel mai bine cunoscut pentru munca sa de a înțelege de ce îmbătrânim și cum să încetinim efectele îmbătrânirii. . . Până în prezent, dr. Sinclair a ales să nu promoveze sau să susțină niciun supliment alimentar cu scopul de a încetini îmbătrânirea și simptomele acesteia, dar și pentru o mai bună calitate a vieții în general. Totuși, din când în când în interviuri și cărți pe care le scrie, se referă la diverse pregătiri pe care el însuși le primește. Concret, până acum cele pe care le-a menționat sunt o serie de 12 substanțe, majoritatea naturale, însă nu se știe dacă lista este completă sau dacă există substanțe suplimentare pe care nu le-a dezvăluit publicului. Lista care a reieșit din declarațiile dr. Sinclair, referitor la substanțele care „promit” longevitate și încetinirea problemelor de sănătate cauzate de bătrânețe este formulată astfel:
Nicotinamide mononucleotide (ΝΜΝ): este o substanță prezentă în anumite legume verzi și are proprietatea de a reduce semnele îmbătrânirii, după cum au raportat oamenii de știință de la Școala de Medicină a Universității Washington din St. Louis. Îl găsim din abundență în broccoli, varză, avocado, castraveți, soia, roșii etc.
Resveratrol: este un compus vegetal care acționează ca un antioxidant. Se găsește în principal în vinul roșu, struguri, unele fructe de pădure și alune și studiile au arătat că poate reduce riscul de boli de inimă, cancer și neurodegenerare. Studiile arată rezultate pozitive, în legătură cu diverse boli precum bolile de inimă și artrita.
Metformină: Acesta este un medicament pe bază de prescripție medicală utilizat pentru a trata nivelurile ridicate de zahăr din sânge. În studiile efectuate, s-a constatat că diabeticii care au luat metformină au trăit mai mult decât cei sănătoși non-diabetici care aparent nu au luat metformină. Cu toate acestea, administrarea de metformină poate avea efecte secundare și instrucțiunile medicilor trebuie urmate îndeaproape.
Vitamina D3: Corpul uman primește vitamina D de la soare și anumite alimente. Deficiența sa a fost asociată cu un risc crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, boli autoimune și boala Alzheimer. De asemenea, putem obține vitamina D din anumite alimente, precum pește, ulei de ficat de cod, ficat de vită, ou, lapte etc.
Vitamina K2: Vitamina K este importantă pentru sănătatea oaselor, precum și a vaselor de sânge și a mitocondriilor, în timp ce îmbunătățește sănătatea pielii. Unii oameni de știință susțin că persoanele cu risc de boli de inimă ar trebui să utilizeze în mod regulat suplimente de vitamina K2, în timp ce alții subliniază că sunt necesare mai multe studii înainte de a putea fi făcute recomandări solide.
Statine: este un medicament pe bază de rețetă pentru scăderea colesterolului, dar statinele sunt, de asemenea, asociate cu un risc mai scăzut de boli de inimă și accident vascular cerebral. Dar oamenii de știință nu sunt pe deplin siguri dacă cineva ar trebui să ia medicamente cu statine înainte de a avea o problemă semnificativă cu nivelul de colesterol, deteriorarea arterelor sau un atac de cord.
Aspirină în doză mică: luarea zilnică de aspirină – chiar și în doze mici – poate reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral, dar terapia zilnică cu aspirină nu este pentru toată lumea. Terapia zilnică cu doze mici de aspirină poate fi recomandată pentru prevenirea primară a atacului de cord sau a accidentului vascular cerebral numai pentru cei care îndeplinesc anumite vârste și condiții medicale.
Acid alfa-lipoic: Este un compus organic despre care s-a discutat foarte des în ultimii ani. Acționează ca un puternic antioxidant în organism. Corpul nostru produce acid alfa-lipoic în mod natural, dar îl putem găsi și într-o varietate de alimente. Studiile arată că poate juca un rol în pierderea în greutate și combate în principal diabetul, dar oamenii de știință nu au ajuns încă la anumite concluzii.
Coenzima Q10: Coenzima Q10 (CoQ10) este un antioxidant pe care corpul uman îl produce în mod natural. Celulele noastre folosesc CoQ10 pentru creștere și întreținere, niveluri ale căror niveluri scad pe măsură ce îmbătrânim. Îl găsim în principal în carne, pește și nuci, dar cantitatea găsită în aceste alimente nu este suficientă pentru a crește semnificativ nivelul de Q10 din corpul nostru.
Spermidină: Spermidina are proprietăți antiinflamatorii, activitate antioxidantă și îmbunătățește metabolismul mitocondrial. Studiile au arătat că poate îmbunătăți diferiți biomarkeri ai sănătății și longevității și poate prelungi durata de viață la diferite organisme, inclusiv la șoareci. Ca supliment, spermidina este extrasă din germeni de grâu. Poate fi găsit și în alimente precum brânză, soia, leguminoase și ciuperci, cereale integrale, vin roșu etc.
Quercetin & fisetin: Fisetin este o substanță naturală care se găsește în fructe și legume precum căpșuni, mere, struguri, ceapă și castraveți. Quercetina este un pigment natural care se găsește în multe fructe, legume și cereale. Quercetina și fisetina sunt substanțe foarte asemănătoare și se crede că pot „curăța” celulele îmbătrânite.
TMG (trimethylglycine or betaine): Este un compus pe care organismul îl produce în mod natural, dar se găsește și în suplimente și în unele alimente. A fost studiat pentru multe beneficii potențiale pentru sănătate, inclusiv capacitatea sa de a stimula sănătatea inimii, de a îmbunătăți performanța atletică, de a promova un nivel sănătos de insulină și de a proteja împotriva depresiei. Cu toate acestea, poate provoca și reacții adverse, mai ales dacă este utilizat în doze mari.
Discuții despre această postare