Furtunile violente şi temperaturile scăzute cuprind toate regiunile. Duminică, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM), vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în jumătatea vestică a teritoriului.
Izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în regiunile estice, nord-estice şi sud-estice, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime, uşor mai coborâte faţă de sâmbata, se vor încadra între 17 şi 23 de grade, cu cele mai mari in Lunca Dunarii. În Capitală vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, spre seară. Dimineata, 10-12 grade si temperatura maximă, 22…24 de grade.
Luni, vremea va fi în general instabilă. Conform meteorologilor, în cea mai mare parte a ţării se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi izolat căderi de grindină. Local cantităţile de apă vor fi mai însemnate, iar pe crestele montane treptat precipitaţiile vor fi mixte. Local şi temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime, sub 20 de grade in vestul, nordul si centrul ţării până la 13-14 grade în depresiuni si intre 20 si 25 in restul ţării, la Giurgiu.
În Bucureşti, vremea va fi instabilă. Temporar vor fi averse şi descărcări electrice în cursul după-amiezii şi al serii. Cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în timpul averselor. Dimineaţa, 12-14 grade si la amiaza, în jur de 24 de grade. Marţi, răcirea continuă. Va fi mai frig în special în vest, în nord-vest, dar şi în centru. În Bucureşti, temperatura maximă va fi de 13-14 grade.
Prognoza meteo lunară:
ANM a publicat şi prognoza meteo lunără. Se anun ţă ploi cu grindină şi descărcări electrice, dar şi vreme frumoasă spre sfârşitul lunii mai Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016
Săptămâna 06.05.2019 – 13.05.2019
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în vestul, centrul şi nord-vestul teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile centrale, estice şi la munte.
Săptămâna 13.05.2019 – 20.05.2019
Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi excedentare în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.
Săptămâna 20.05.2019 – 27.05.2019
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.
Săptămâna 27.05.2019 – 03.06.2019
Valorile termice estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele specifice intervalului, posibil uşor mai ridicate în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar şi uşor deficitar în vestul şi nord-vestul teritoriului. În rest cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Sursa: adevarul.ro
Discuții despre această postare