Sătui, probabil, să ia poziţia de drepţi, la fiecare ordin al ministrei Carmen Dan dat în perioada de siestă cu degetele-n priză, poliţiştii votează conform conştiiţei în dosarul fabricat, la ordin, de Adina Florea, fostei şefe a DNA. Ulterior unei lungi perioade în care, cu supunere, Poliţia s-a lăsat condusă de infractori, apar primele semne în privinţa faptului că minţile lucide ale instituţiei au realizat că unul dintre rolurile acesteia este de fapt şi acela de a conduce infractorii către rezervaţiile ce le sunt amenajate.
După ce prelungirea lui Tudorel Toader din fruntea Secţiei de Investigare a Magistraţilor a anunţat că Laura Codruţa Kovesi este cercetată, în urma plângerii-denunţ a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, de la afaceristul fugar PSD, cu scopul de a aduce un infractor să-şi execute pedeapsa în ţară, Poliţia Română a prezentat o altă variantă, care aruncă în aer toată construcţia Partidului: Internele au dat de fapt banii, conform uzanţelor.
Poliţia Română a făcut un anunţ fără echivoc în scandalul plângerii depuse de omul de afaceri Sebastian Ghiţă pe numele fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi:”În conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienescă Internaţională, are atribuţia legală de escortare din statul solicitat, în România, a persoanei extrădate şi de predare a acesteia autorităţilor competente române în vederea încarcerării. Preluarea persoanei extrădate se realizează în baza unei decizii definitive a autorităţii judiciare competente din statul solicitat, decizie care se comunică Ministerului Justiţiei din România.
Termenele de preluare sunt stabilite de comun acord cu autorităţile statului solicitat, preluarea efectivă având loc după ce sunt îndeplinite toate condiţiile logistice, acestea variind în funcţie de mai mulţi factori (ex: destinaţia).În ceea ce priveşte achiziţionarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în ţară a unui cetăţean român, în anul 2011, condamnat într-un dosar penal şi pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, vă informăm că procedura a fost derulată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice.
Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. În acest caz, a fost declarat câştigător operatorul economic S.C. ION ŢIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achiziţionate au vizat transportul de pasageri, pe ruta Bucureşti – Jakarta şi retur.Semnarea contractului de prestare servicii şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, la data de 14.04.2011.Operatorul economic a emis factura fiscală, la data de 21.04.2011, aceasta fiind achitată de I.G.P.R., prin ordin de plată, la data de 29.04.2011.Având în vedere faptul că legislaţia în vigoare la data respectivă stabilea în sarcina instituţiei obligativitatea de a face public anunţul de atribuire în termen de 45 de zile, la data de 26.05.2011, anunţul de atribuire nr. 107.978/26.05.2011, aferent achiziţiei în cauză, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.De asemenea, precizăm că toate documentele mai sus menţionate au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar informaţii pe acest subiect au mai fost comunicate public, la data de 9 ianuarie 2017, prin remiterea unui comunicat de presă de către instituţia noastră”, a transmis Poliţia Română.
Sursa: comedymall.ro
Discuții despre această postare