Occidentul plănuiește o falsă încetare a focului în Ucraina pentru a evita zdrobirea totală a lui Zelenski
Contraofensiva ucraineană eșuează. Acesta este un fapt și atât SUA, cât și UE recunosc acest lucru.
Comandantul-șef al SUA, Mark Milley, a fost de acord că ritmul contraofensivei ucrainene este mai lent decât se aștepta, iar evaluarea la nivelul UE este similară.
În acest context, americanii și europenii lucrează la planuri pentru a opri baia de sânge pentru armata ucraineană, care numără peste 15.000 de morți de la începutul contraofensivei (4/6/2023) până în prezent.
Ei caută o formulă de tip Minsk, dar pe câmpul de luptă, pentru a preveni un atac rusesc care ar da lovitura finală armatei ucrainene.
În esență, Occidentul colectiv plănuiește o încetare a focului în Ucraina pentru a da armatei ucrainene timpul necesar pentru a se regrupa și a se întări cu noi arme.
Tipice sunt declarațiile atât ale secretarului de stat american Antony Blinken, cât și ale șefului politicii externe a UE, Josep Borrell, care prefigurează evenimente majore în perioada următoare.
Blniken a vorbit despre încheierea conflictului prin diplomație și negociere în perioada următoare.
Borrell: urmează evenimente importante
În timpul președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene, care a început sâmbătă (1/7/2023), vor avea loc „evenimente foarte importante” pentru Ucraina, a declarat Borrell într-un interviu acordat TVE.
„Este vorba despre ceea ce se va întâmpla pe câmpul de luptă și despre negocieri pentru a pune capăt conflictului”, a spus el.
De asemenea, Borrell a precizat că negocierile de pace dintre Kiev și Moscova depind de evenimente care ar trebui să fie așteptate în zilele următoare.
Potrivit acestuia, numărul inițiativelor de pace este în creștere.Obiectivele reale ale „încetării focului”
Obiectivele… reale ale „încetării focului”
Rusia este în alertă, deoarece dorește să evite o capcană de tip Minsk pe teren și este sceptică în legătură cu înclinația bruscă a Occidentului de a negocia.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a fost rugat să comenteze declarația lui Blinken și inițiativele generale luate în Occident.
„Este o declarație ciudată, am auzit-o”, a declarat Lavrov pentru TASS.
„Toate acestea sunt spuse aproape simultan cu declarații ale aceluiași ministru de externe Blinken, ale acelorași lideri ai Consiliului Național de Securitate al SUA și ale acelorași oficiali ai Uniunii Europene și NATO care continuă să spună: Ucraina trebuie mai întâi să câștige cu un contraatac de succes și numai atunci ne vom decide să negociem”, a explicat Lavrov.
„Aceasta este o situație schizofrenică: ei spun că totul se va încheia cu negocieri, dar mai întâi trebuie să învingem Rusia”.
De asemenea, el a atras atenția asupra bazei pe care Occidentul vrea să negocieze.
„Statele Unite, împreună cu membrii NATO și Uniunea Europeană, au declarat în mod constant, repetat și fără compromisuri că singura bază pentru negocieri este faimoasa formulă de pace Zelensky, care constă în 10 puncte”, a precizat Lavrov.
„Există unele prevederi, care nu este clar de ce au fost incluse acolo”, a precizat el, numind printre ele securitatea alimentară și energetică.
„Acestea sunt aceleași lucruri care au fost subminate de sancțiunile occidentale.
Dar principalele
Occidentul vrea să oprească zdrobirea ucrainenilor
„Din punctul meu de vedere, ei încearcă să înghețe temporar acest conflict, să obțină un fel de încetare a focului și să câștige timp pentru a reîntări militar Ucraina, pentru a crea o nouă infrastructură militară și pentru a o aproviziona cu noi arme letale cu rază lungă de acțiune”, a dezvăluit Lavrov.
El a adăugat că acest scenariu este promovat de cercuri importante din SUA.
El a citat un articol recent din revista Foreign Affairs care promovează „exact acest tip de scenariu”.
„Faceți pace, respirați adânc. Da, Rusia va avea și ea o pauză, dar tot Occidentul este în spatele Ucrainei, așa că noi (țările occidentale) o vom face mult mai puternică și apoi vom continua să facem presiuni pentru aceleași obiective”, a subliniat Lavrov.
Kremlinul a subliniat în repetate rânduri că nu a refuzat niciodată dialogul cu Kievul.
Dar, după cum a remarcat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, nu există acum condiții pentru acesta, deoarece planurile pentru o pace reală sunt absolut excluse atât de autoritățile ucrainene, cât și de Occidentul colectiv.
Ucrainenii sunt presați să arate rezultate în următoarele 10 zile
Țările occidentale care susțin Kievul se așteaptă ca forțele armate ucrainene să aibă succese în prima linie în următoarele 10 zile și, prin urmare, Kievul ar putea face o tentativă de ofensivă majoră înainte de summitul NATO de la Vilnius, a declarat pentru Tass președintele mișcării „Suntem cu Rusia”, Vladimir Rogov.
Anterior, Zelenski a recunoscut într-un interviu că forțele ucrainene sunt presate să arate rezultate înainte de summitul NATO programat să aibă loc la Vilnius pe 11-12 iulie.
„Ucraina nu vrea să arate rezultate atât de mult pe cât ar trebui.
Este necesar să îl mențină pe Zelensky la putere și să îi dea mai mulți bani și arme.
El este presat de timp, deoarece mai sunt aproximativ 10 zile până la summit”, a declarat Rogov.
„Prin urmare, nu am nicio îndoială că vor face o tentativă de atac major asupra unui sector de front în următoarele 10 zile.
Este probabil să se întâmple în regiunea Zaporizhia”, a adăugat el.
Capturarea unei zone, de exemplu, Vasilyevka sau Tokmak în regiunea Zaporizhia ar însemna un succes pentru ucraineni, a susținut Rogov.
„Ei vor depune toate eforturile pentru atingerea acestui obiectiv.
Zelensky va încerca să nu piardă acest obiectiv”, a spus el.
Potrivit politicianului, „urmează o perioadă de 10 zile foarte tensionată și complexă”.
FAZ: Acord-cadru occidental privind Ucraina
Între timp, Germania, Franța și Regatul Unit aproape au finalizat lucrările la un proiect de acord-cadru cu Kievul pentru a asigura securitatea Ucrainei.
Acest lucru a fost dezvăluit sâmbătă (1/7/2023) de ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ), citând surse care au cunoștință de acest lucru.
Cvartetul format din Statele Unite, Germania, Franța și Regatul Unit aproape că a finalizat lucrările la proiectul acordului-cadru planificat.
În viitorul apropiat, țările G7 și UE ar trebui să fie implicate în discuții, scrie ziarul.
După cum notează ziarul, se presupune că, în cadrul acordului multilateral, toți participanții vor încheia acorduri separate cu Kievul, care vor explica modul în care fiecare dintre ei poate ajuta Ucraina în viitor.
După cum s-a notat, unele țări vor ajuta cu arme, altele cu bani, iar altele cu antrenarea soldaților sau ajutând la extinderea industriei de apărare ucrainene.
Tratatul ar trebui să devină un „pod” pe drumul Ucrainei către NATO.
În același timp, Germania dorește să propună un „model israelian” pentru asigurarea securității, dar se opune acordării unui caracter „obligatoriu din punct de vedere juridic”.
Unii de la Berlin vorbesc chiar nu despre „garanții”, ci despre „promisiuni” de securitate, a subliniat ziarul.
Potrivit FAZ, consilieri ai președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky se așteaptă ca garanțiile să fie oferite
Discuții despre această postare