Președintele Comitetului Național de Vaccinare, Maria Theodoridou, a făcut referire la detaliile vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani și efectele secundare ale vaccinului împotriva coronavirusului în cadrul briefing-ului privind Planul național de vaccinare.
Doamna Theodoridou a reamintit inițial că Comitetul Național de Vaccinare a dat un aviz pozitiv și unanim cu privire la vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Vaccinurile vor ajuta la protejarea copiilor și îi vor ajuta să monitorizeze activitățile școlare nestingherite. Creșterea numărului de persoane vaccinate reduce riscul de mutații.
Vaccinul administrat copiilor conține o treime din doza de antigen pentru adulți. Se efectuează în două doze cu un interval de 21 de zile. În caz de boală, a doua doză se administrează după trei luni, a explicat ea
În special, el a menționat riscul de sindrom inflamator multisistemic la copii (MIS-C), spunând că un caz din 3.000 poate avea un rezultat grav.
Ea a remarcat, de asemenea, că cercetările relevante tocmai au fost publicate în Scoția privind copiii și astmul necontrolat.
„Datele din Scoția se referă la 752.000 de copii, iar studiul a constatat că copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani au șanse de 3-6 ori mai mari să fie spitalizați cu Covid”, a spus ea.
Referitor la ce s-a auzit despre administrarea unei a treia doze la cei peste 18 ani si daca aceasta se face si la minori, acesta a spus ca pana in prezent se administreaza a treia doza copiilor cu imunosupresie dupa o anumita perioada de timp. a fost aprobat.
Totodată, doamna Theodoridou a subliniat că FDA a aprobat a treia tranșă pentru tinerii de 16-18 ani și că Comitetul Național de Vaccinare își rezervă dreptul de a face propriile recomandări după evaluare.
Discuții despre această postare