Grecia a ratat ținta de buget pe anul trecut, arată datele oficiale date publicităţii miercuri, adăugând și mai multă presiune asupra guvernului grec, pe măsură ce negocierile cu creditorii săi arată un progres foarte lent.
Deficitul bugetar al Greciei a fost de 3,5% din Produsul Intern Brut în 2014, arată cifrele de la agenția națională statistică Elstat. Comisia Europeană estimase anterior un deficit de 1,6% din PIB. Guvernul Syriza a declarat deja că deficitul bugetar va fi mai mare decât se aștepta, scrie MarketWatch.com
Dar confirmarea oficială a biroului de statistică vine intr-un moment în care guvernul încearcă să încheie negocierile cu creditorii săi internaționali și să deblocheze un ajutor financiar, în condiţiile în care se află în criză de bani.
Grecia a anunţat un excedent bugetar primar de 0,4% din PIB, cu excepția dobânzilor, ratând un obiectiv de 1,5% prevăzut în pachetul său de salvare. Datoria publică a ajuns la 177% din PIB în 2014, a anunţat biroul de statistică.
Pe de altă parte, opiniile arată că pe măsură ce situaţia din Europa şi Grecia se înrăutăţeşte, putem investi mai mult.
Investiţiile în acțiuni elene nu se bazează pe speranța că economia sa va depăşi economiile puternice ale lumii, cum ar fi SUA.
În schimb, motivul pentru care aţi putea dori să pariați pe Grecia sau oricare dintre celelalte cazuri din sudul Europei se bazează pe presupunerea mult mai sigură că vor urca mult mai bine decât se aşteaptă investitorii în prezent. Este o lovitură pe termen lung, aceste așteptări sunt mai jos decât ne putem aştepta.
De fapt, am putea sfârși prin a face mai mulți bani pe termen lung cu pachete de acţiuni în astfel de cazuri care sunt jos, decât să investim în zone cu aşteptări foarte mari – cum ar fi Statele Unite ale Americii, mai scrie MarketWatch.com
sursa: capital.ro
Discuții despre această postare