Întâlnirea stabilită la Palatul Maximos cu Kyriakos Mitsotakis a fost finalizată, guvernul se ocupă în principal de problema școlilor, când se vor deschide și care vor fi schimbările în protocoalele împotriva coronavirusului.
Guvernul a spus că dorește ca elevii să se întoarcă la școală pe 10 ianuarie, dar așteaptă și o recomandare din partea unui grup de experți, care se va reuni miercuri.
Discuțiile vor fi continue în aceste zile la Maximou, în timp ce deciziile finale vor fi anunțate miercuri sau joi și vor fi în colaborare cu Ministerul Educației.
Ce schimbări sunt luate în considerare
Potrivit informațiilor, sunt examinate mai multe teste, din cauza transmisibilității mai mari a mutației Omicron, precum și a suspendării excursiilor școlare.
Pe lângă numărul de diagnostice, experții par să fie ghidați de o sugestie de schimbare și de tipul de teste, din self-test pe care elevii le fac în prezent la rapid test.
Ajustările par să se aplice modelului de urmat în cazul unui caz confirmat, testul de diagnostic fiind extins la toți elevii dintr-o clasă.
Testele vor fi făcute timp de 5 zile în loc de 7 în timp ce carantina va fi valabilă 5 zile în loc de 10.
De ce experții nu sunt de acord cu deschiderea școlilor
Cu toate acestea, deși intenția guvernului este ca copiii să nu piardă orele de curs în sălile de clasă, experții dau alarma.
În mod caracteristic, Nikos Kapravelos, directorul celei de-a 2-a ATI a Spitalului Papanikolaou, afirmă categoric că:
„Școlile nu trebuie deschise. Să se acorde o mică extensie pentru a vedea ce efect are focarul de cazuri asupra morbidității. „Sistemul de sănătate din Grecia nu mai suportă”.
Discuții despre această postare