În pofida sancțiunilor economice de amploare impuse de Occident Rusiei, economia sa este în creștere
Ministrul german de externe, Annalena Berbock, și-a exprimat dezamăgirea față de impactul limitat al sancțiunilor economice impuse Rusiei în urma invaziei acesteia în Ucraina, într-o carte care urmează să apară.
„De fapt, sancțiunile economice ar trebui să aibă consecințe economice, dar nu este cazul (în Rusia), deoarece logica democraților nu se aplică regimurilor autoritare”, a declarat Burbok pentru jurnalistul Stefan Lamby.
Acest interviu a avut loc la 10 iulie și este inclus în cartea „Ernstfall. Regieren in Zeiten des Krieges” (Urgență: guvernarea în vremuri de război), care analizează răspunsul guvernului german la războiul din Ucraina și care urmează să fie publicată astăzi.
„Experiența noastră este că nu este posibil să se pună capăt acestui război prin decizii și măsuri rezonabile luate de guverne civilizate”, a adăugat ministrul german.
În ciuda sancțiunilor economice de amploare impuse de Occident Rusiei, economia acesteia este în creștere. În același timp, economia germană s-a scufundat în recesiune la începutul anului.
Cu toate acestea, economiștii occidentali subliniază că Rusia își datorează creșterea în principal economiei de război și creșterii masive a producției de arme și muniții, care, în opinia lor, nu este sustenabilă pe termen lung.
În interviu, Verbok critică, de asemenea, reticența inițială a membrilor guvernului german de a vizita Kievul. Ministrul a devenit primul membru al guvernului cancelarului Olaf Scholz care a vizitat țara răvășită de război la 10 mai 2022, la două luni și jumătate după invazia rusă.
Discuții despre această postare