Astăzi, miercuri, 9 august 2023, o indemnizație unică de 300 de euro este plătită de către DYPA pentru încă 2.434 de șomeri de lungă durată nesubvenționați care au întocmit un Plan Individual de Acțiune Digitală (DIP). În total, până în prezent, indemnizația a fost plătită pentru 71.173 de beneficiari. Plățile apar în conturile beneficiarilor în termen de 1-2 zile lucrătoare de la efectuarea plății.
„Bonusul” a fost instituit prin legea „Locuri de muncă din nou” (Legea 4921/2022), având ca scop activarea șomerilor de lungă durată prin crearea unui ΑΣΔ digital actualizat, pe baza căruia aceștia pot fi direcționați către acțiuni de dezvoltare a capacității lor de inserție profesională și de găsire a unui loc de muncă.
Reamintim că beneficiarii noii prestații sunt șomerii de lungă durată care:
- Au împlinit mai mult de 5 ani de șomaj înregistrat continuu și apoi completează un Dosar digital de șomaj; și
- Au un venit de până la 16.000 de euro pentru persoanele singure, 24.000 de euro pentru persoanele căsătorite (plus 3.000 de euro pentru fiecare copil) sau 27.000 de euro pentru familiile monoparentale (plus 3.000 de euro pentru fiecare copil).
Procedura de plată a prestației este următoarea:
Potențialii beneficiari intră pe platformă cu ajutorul codurilor TaxisNet:
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ephapax-khrematike-parokhe-gia-anergous
- Să introducă sau să actualizeze detaliile contului bancar (IBAN) pentru plata prestației, precum și starea civilă a acestora
- DYPA verifică din oficiu îndeplinirea condițiilor (perioada de șomaj și registrul digital al șomerilor), precum și prin confruntarea cu datele organismelor competente (AADE, EDIKA).
- Plata se efectuează automat în conturile beneficiarilor.
- Trebuie remarcat faptul că numai cei care sunt șomeri de lungă durată de mai mult de 5 ani și care au întocmit un Registru digital al șomajului pot intra pe platformă și pot înregistra un IBAN.
Acei șomeri care au pregătit deja un plan de acțiune individual (ΑΣΔ) vor trebui să îl transforme într-un ΑΣΔ digital. Mai exact, aceștia intră în serviciile electronice (eservices) ale DYPA cu codurile TaxisNet și confirmă sau actualizează informațiile din ΑΣΔ, pentru a-l transforma într-un ΑΣΔ digital.
Acei șomeri care nu au pregătit deja un ΑΣΔ trebuie să își facă o programare cu un consilier de ocupare a forței de muncă la Centrul de promovare a ocupării forței de muncă (ΚΠΑ2) din zona lor, fie prin videoconferință (MyDYPAlive), fie personal.
Pentru a face o programare prin videoconferință, șomerii trebuie să viziteze:
Pentru a face o programare, șomerii trebuie să acceseze următorul site web:
Pentru mai multe informații, vizitați:
Discuții despre această postare