80% dintre candidatii romani care au sustinut examenul Cambridge English: Advanced (CAE) in 2014 au obtinut atestatul. Astfel, Romania se plaseaza printre tarile cu cei mai performanti candidati din lume, arata statisticile Cambridge English Language Assessment.
[symple_spacing size=”30″]
In 2013, rata promovarii a fost de 74%. Alte tari europene cu performante asemanatoare la examenul CAE au fost Olanda, Austria, Suedia, Slovenia, Germania si Polonia.
Examenul Cambridge English: Advanced este foarte popular in randul elevilor de liceu, care au nevoie de un atestat de limba engleza pentru a studia in strainatate sau pentru a-si dezvolta o cariera intr-un mediu cu componenta internationala.
„Suntem incantati sa vedem ca studentii romani obtin rezultate atat de bune. Acest lucru reflecta munca pe care o depun la clasa alaturi de profesorii lor”, spune Sarah Ellis, sef al Departamentului de Evaluare Cambridge English Language Assessment pentru sudul Europei.
[symple_spacing size=”20″]
Totusi, unde gresesc romanii la examenul Cambridge
[symple_spacing size=”20″]
Potrivit datelor Cambridge Learner Corpus*, candidatii romani tind sa omita la testele scrise unele litere mute (‘wich’ in loc de ‘which’), iar succesiunile de cate trei vocale le creeaza dificultati. O greseala des intalnita este, spre exemplu, ‘beatiful’ in loc de ‘beautiful’. Si sufixul ‘–ful’ este adesea scris gresit (‘helpfull’ in loc de ‘helpful’) de candidatii romani, care tind totodata sa uite de articolul ‘the’. O alta dificultate pentru candidatii romani este ordinea corecta a cuvintelor in propozitiile care contin adjective si adverbe.
[symple_divider style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=””]
SURSA: wall-street.ro
Discuții despre această postare