Deficitul mare de candidaţi în sectorul IT îi determină pe angajatorii români să se uite pe alte pieţe pentru a face faţă cererilor clienţilor, a spus la ZF Live Daniela Miriţescu, recruitment manager în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.Deficitul mare de candidaţi în sectorul IT îi determină pe angajatorii români să se uite pe alte pieţe pentru a face faţă cererilor clienţilor, a spus la ZF Live Daniela Miriţescu, recruitment manager în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.
„Zona de BPO (Business Process Outsourcing – n.red.) şi centrele de servicii sunt cele care scot cele mai multe joburi la concurs în prezent. O altă zonă care mai creşte este IT-ul, unde se caută oameni pe dezvoltare software şi pentru care deja ne uităm la alte ţări. Ne batem pe aceiaşi candidaţi. Grecia este o variantă, am început să recrutăm acolo de câteva săptămâni deja“, a spus Daniela Miriţescu, prezentă ieri la ZF Live.
Anual, de pe băncile facultăţilor cu profil IT de pe piaţa locală ies circa 7.000 de absolvenţi, însă nevoia de candidaţi pe piaţa muncii este cel puţin dublă. România ar putea fi o variantă bună pentru tinerii greci care nu îşi găsesc un loc de muncă în ţara natală, având în vedere că salariile în IT depăşesc, în medie, 1.000 de euro net pe lună, potrivit datelor INS. În plus, dacă în Grecia şomajul în rândul tinerilor este de aproape 50%, în România procentul este la jumătate.
Discuții despre această postare