Vremea mai mult decât capricioasă din această vară pune în pericol vacanțele românilor într-una dintre cele mai cunoscute destinații, Grecia. Dacă în sezonul concediilor, până acum, ne puneam cel mult problema ploilor, de la un timp, grindina, inundațiile și vijeliile sunt tot mai întâlnite și pe insule, dar și în stațiunile de pe continent. Există totuși posibilități pentru a evita transformarea unui concediu de vis într-un adevărat coșmar.
Imaginile dezastrului, dar și moartea a doi cetățeni români în Grecia ar putea să-i determine pe mulți români să-și anuleze vacanțele și să-și schimbe destinația, de teamă să nu aibă parte de un concediu de coșmar.
Florin Constantinide – operator de turism: Normal că primul instinct este să îşi folosească vacanţa, dar în mod evident n-ar pleca sau nu i-am lăsa noi să plece dacă am şti că este un cât de cât pericol potenţial. E o emoţie firească legat de imaginile terifiante văzute, deci în mod evident, eu personal aş pleca cu emoţie.
Cu toate acestea, oamenii nu renunță ușor la o vacanță plănuită din timp în cele mai mici detalii, rezervată uneori chiar și cu un an înainte.
Turistă: Urmează să plec în Grecia, daaa… Este un risc pe care ni-l asumăm oricând plecăm de acasă. Oricare dintre noi putem să fim acolo, dar asta nu-i un motiv să, să nu încercăm să trăim.
Daniela Grigorescu – director agenție de turism: Noi până acuma nu am avut niciun turist care a dorit să se retragă, să renunțe la vacanța achiziționată.
Turiștii sunt sfătuiți totuși să nu plece de acasă fără asigurări de călătorie și de sănătate care-i pot feri de multe necazuri. Din păcate, nu toate aceste asigurări sunt utile în cazul unui dezastru.
Alina Dumitrescu – manager agenție de turism: În general, situațiile, catastrofele naturale, care sunt evenimente neprevăzute, nu sunt întotdeauna acoperite de asigurarile de călătorie, însă orice incident de natură medicală, survenit la destinație, poate fi acoperit de asigurarea medicală.
Specialiștii explică faptul că încălzirea globală este prima și cea mai importantă cauză a manifestărilor violente ale vremii din ultima perioadă.
Roxana Bojariu – climatolog: Furtunile devin mult mai intense decât cele cu care eram noi obișnuiți acum câteva decenii. Avem manifestări de acest tip în care practic impactul este foarte mare asupra infrastructurii și din păcate și asupra vieții persoanelor care se află în calea acestor fenomene extreme.
Fenomene care, spun aceiași specialiști, vor deveni din păcate tot mai frecvente și de care va trebui să ținem seama, an de an atunci când ne facem planurile pentru concediu.
Sursa: digi24.ro
Discuții despre această postare