Din punct de vedere al specificațiilor, Samsung a pus în noul Galaxy S10 Plus cele mai bune și la zi componente și a creat un pachet care să conțină aproape tot ce se poate în materie de hardware. Ecran mare, curbat, luminos și fără margini? Bifat. Cititor de amprente sub ecran? Bifat. Mai multe camere foto diferite? Desigur. Mufă audio de 3,5 mm? Da. Încărcare wireless bi-direcțională? Bifat. La toate astea adăugam un design atrăgător, protecția la apă și praf, bateria destul de mare cu încărcare rapidă și obținem cam tot ce ar trebui să conțină telefonul „perfect” în ziua de azi.
Totuși, telefonul perfect nu există și chiar și S10 Plus are micile sale neajunsuri și chichițe. După o perioadă de test, HotNews.ro vă oferă un review în detaliu cu noul vârf de gamă de la Samsung
Notă de început
Am testat noul Samsung Galaxy S10 Plus timp de opt zile în București și alte zone din țară.
Pe toată perioada de test l-am folosit pe post de unic telefon personal, în rețeaua 4G Orange și nu l-am menajat deloc din punct de vedere al utilizării sau al consumului de baterie.
CE NE-A PLĂCUT
+ Design-ul și ecranul – telefonul cu siguranță va fura privirile tuturor. Ecranul de pe S10 Plus este superb de privit și folosit și este super-luminos. Marginile foarte subțiri, muchiile laterale rotunjite ce parcă se pierd în palmă…
+ Camerele foto – cele trei camere de pe spate oferă poate cea mai bună și versatilă experiență pe un telefon în acest moment. Camera principală este foarte bună, dar cea care impresionează cel mai mult este camera ultra-wide – calitate bună, culori vii, aberații optice reduse
+ Experiența software pe Android 9 și interfața Samsung One UI – A fost poate primul model de vârf de la Samsung pe care l-am testat și care nu s-a blocat niciodată. În plus, micile agățări au fost aproape inexistente.
+ Stabilizarea „SuperSteady” pe filmările 1080p (folosește camera ultrawide)
+ Păstrarea mufei audio de 3,5mm
+ Am apreciat căteva elemente tehnice avansate: cititorul de amprente ultrasonic amplasat sub ecran, senzorii de lumină și proximitate care au fost ascunși SUB ecran, modul în care camerele frontale au fost incluse prin decupaj în ecran
CE NU NE-A PLĂCUT
– Dualitatea aplicațiilor – În continuare Samsung insistă să lanseze telefoane cu aplicații dublate la fiecare pas, chiar dacă noua interfață One UI e mai rafinată ici-colo: două aplicații de fotogalerie, două browsere de internet, două magazine de aplicații, două aplicații de calendar, două aplicații de email etc.
– Ergonomia deficitară pe alocuri: butonul principal (power) ni s-a părut amplasat prea sus pe marginea dreaptă, iar atingerile accidentale pe lateralele ecranului curbat au fost la ordinea zilei (touch rejection nu prea funcționează cum ar trebui…)
– Posibilitatea de a filma 4K@60fps (sau măcar 1080p@60fps) și să putem comuta între cele trei camere de pe spate. Din păcate, cele trei camere pot fi folosite în filmare doar în cazul înregistrărilor la 30 de cadre pe secundă.
ALTE ASPECTE
> Cititorul de amprente ultrasonic amplasat sub ecran – Tehnic vorbind este impresionant și are un mare avantaj față de restul senzorilor de amprente optice montate sub ecran pe alte telefoane până acum: funcționează mereu, chiar și când ecranul e e stins sau degetul ud/murdar. Nu este cel mai rapid și nici cel mai exact și presupune totuși ceva adaptare din partea utilizatorului. Din fericire Samsung susține că va lansa noi actualizări de soft care să îmbunătățească experiența.
> Sistemul nu permite înregistrarea a mai mult de patru amprente (sperăm noi că doar deocamdată…)
> Bateria mare de 4.100 mAh duce o zi, poate chiar o zi jumătate. Nu e telefonul cu cea mai strălucită autonomie, dar e adecvată pentru utilizarea normală de zi cu zi.
> Sistemul s-a mișcat fluid și rapid în toată perioada de test. Noua interfață One UI pare pe alocuri mai șlefuită decât ce oferea Samsung înainte. Există și posibilitatea folosirii unor gesturi de interacțiune în locul celor trei butoane clasice de navigație…
> Camera ultra-wide este probabil cea mai interesantă și oferă uneori rezultate spectaculoase. Camera normală este însă cea cu rezultatele cele mai bune (deși, culmea, oferă culori puțin mai neutre și detalii mai soft față de ce ne obișnuia Samsung în trecut). Camera telefoto cu zoom optic 2X este probabil cea la care majoritatea ar renunța fără nici o problemă…
> „Night Mode” care colorează în negru interfața de sistem: meniul de setări, zona de notificări, ecranul „Bixby” cu știri și noutăți din partea stângă, aplicația telefon, mesaje etc. Din păcate acest mod întunecat (care poate economisi și din baterie pe un ecran Amoled) nu este păstrat atunci când utilizatorul instalează teme din magazinul dedicat.
Citeste mai mult:.hotnews.ro
Discuții despre această postare