„Negocieri privind Grecia la Bruxelles: Partenerii din zona euro s-au întâlnit cu Tsipras”, scrie publicaţia germană Der Spiegel.
„În cadrul negocierilor privind un nou ajutor pentru Grecia premierul Alexis Tsipras beneficiază de un sprijin clar. Potrivit Wall Street Journal și agenției de știri DPA, creditorii europeni au făcut concesii importante în privinţa cererilor de reformă. Cu toate acestea, nu s-a ajuns la un acord concret”, mai citim în Der Spiegel.
„Creditorii Greciei fac unele concesii”, titrează The Wall Street Journal. „Creditorii Greciei au trecut o linie greu de traversat altă dată, făcând unele concesii în conturul unui acord final prezentat Atenei, miercuri, în încercarea a debloca un ajutor financiar atât de necesar.”
„Liderii Greciei s-au întâlnit cu reprezentanţii zonei euuro, dar aşa cum era de aşteptat, nu s-a ajuns încă la niciun acord”, titrează The Guardian, în pagina sa electronică.
„Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a fost miercuri la Bruxelles pentru un dineu de lucru la invitaţia preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. La întâlnire a participat de asemenea şeful Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem. Scopul reuniunii a fost de a încerca să se găsească bazele unui acord care să permită plata a 7,2 miliarde de euro către Grecia, promisă de mult timp. „A fost o întâlnire constructivă. Au fost făcute unele progrese în înţelegerea poziţiilor reciproce asupra diferitelor propuneri. S-a decis să ne întâlnim din nou. Această muncă intensă va continua”, a declarat Comisia Europeană într-un comunicat. Dar nu s-a ajuns la niciun acord, aşa cum a anticipat Comisia Europeană. Prim-ministrul grec a respins unele dintre propunerile de reformă făcute de creditorii Atenei care condiţionau deblocarea ajutorului financiar. În planul creditorilor, „există puncte pe care nimeni nu le poate considera ca o bază pentru discuţii”, a declarat Tsipras, citând tăierea celor mai mici pensii şi creşterea TVA pentru electricitate. „Vorbim despre o ţară care în ultimii cinci ani a suferit o catastrofă economică majoră, a pierdut 25% din PIB după cinci ani de austeritate dură. Propunerile care readuc idei ca tăierea celor mai mici pensii sau majorarea TVA la electricitate nu pot fi baze de discuţii”, a adăugat Tsipras după reuniune. Discuţiile dintre Grecia şi partenerii săi „vor fi reluate în câteva zile”, a anunţat în noaptea de miercuri spre joi şeful zonei euro, Jeroen Dijsselbloem, după o reuniune la Bruxelles considerată „foarte bună”.
„Fostul vicepreşedinte FIFA Jack Warner a avut o apariţie la o televiziune, în care a pus că se teme pentru viața sa și susține că va dovedi o legatură intre corpul de conducere a fotbalului mondial și alegerile naționale din ţara sa natală, Trinidad Tobago. Revendicările vin în timp ce FIFA luptă să facă față unui val de acuzații de corupție care au fost emise de către autoritățile americane împotriva lui Warner si a altor 13 personalități importante din fotbal. Warner a fost arestat miercurea trecută și a fost ținut în închisoare peste noapte în Trinidad, dar mai târziu a fost eliberat pe cauțiune.”
„Cum se pronunță asta?” În 25 noiembrie 2013, întrebarea judecătorului din Brooklyn, Raymond Dearie, despre acronimul FIFA spune multe despre volumul său de cunoştinţe despre mediul fotbalistic. Dar ulterior, magistratul s-a perfecţionat pe subiect. Această conversație suprarealistă este menţionată în procesul-verbal al ședinței de acum 18 luni la New York. Chuck Blazer, fostul vicepreşedinte al forului fotbalistic mondial, a fost audiat în cursul anchetei cu privire la cazul de corupție în cadrul FIFA. Documentul a fost declasificat, miercuri 4 Iunie. Aflăm că domnul Blazer i-a mărturisit judecătorului că a luat mită pentru a influența desemnarea Cupei Mondiale din 1998 în Franța și a celei din 2010 în Africa de Sud. Dupa ce a pledat vinovat, bărbatul în vârstă de 68 de ani a spus: „Printre altele, am fost de acord cu alții, în jurul anului 1992, să iau mită pentru a facilita alegerea țării gazdă pentru Cupa Mondială din 1998”, recunoaște Chuck Blazer în declarație.”
„Autoritatea europeană de reglementare în domeniul asigurărilor și fondurilor de pensii, AEAPO nu a glumit atunci când a avertizat că operaţiunea BCE de a tipări şi lansa pe piaţă 60 miliarde de euro lunar va declanşa o „volatilitate” trădătoare pe piețele de obligațiuni. „Volatilitatea” nu este de fapt cuvântul potrivit. Aceasta implică suișuri și coborâșuri. Dar, din momentul relaxării cantitative începute în luna martie, obligațiuni de euro au fost într-o situaţie confuză, intercalate cu perioade scurte de calm doar suficient de lung pentru investitori să-și lingă rănile, urmată de o fugă brutală chiar în ultimele zile, marţi şi miercuri.”
„Pe fondul atacurilor susţinute ale coaliţiei americane, militanții Statului Islamic au avansat în Irak și Siria folosind o strategie duală de a reprezinta interesele sunniților și de a ataca orice grup care se luptă să joace același rol.”
sursa:capital.ro
Discuții despre această postare