Giuseppe Conte (fost prim-ministru italian): Conflictul din Ucraina dezvăluie supunerea liderilor UE față de SUA – McGregor (colonel american): Soldații ucraineni se predau din cauza situației disperate
Occidentul își dă seama că nu poate învinge Rusia, acum, aproape universal, presa occidentală, preluând pozițiile guvernelor, susține că Rusia nu poate fi învinsă și că Ucraina va fi în cele din urmă forțată să se predea în termeni….
Din ce în ce mai des se vorbește despre soluția modelului coreean, adică încetarea focului, păstrarea achizițiilor teritoriale de către Rusia și Ucraina ca o țară care pierde 20% din teritoriu… încercând să se pună pe picioare…
Zelensky s-a dovedit a fi un instrument docil și o marionetă a Occidentului, dar nu pare să fie viitorul după atâtea sute de mii de morți și răniți, ceea ce a lăsat forțele sale în pană de oameni și se chinuie să mobilizeze civilii ucraineni pentru a servi pe linia frontului.
Un politician ucrainean a dezvăluit un plan de mobilizare a peste 300.000 de ucraineni înainte de primăvara anului 2024…, însă…
Zelensky vorbește despre garanții de securitate, garanțiile de securitate sunt precursorul evoluției prestabilite, adică capitularea Ucrainei…
Giuseppe Conte, fostul premier italian, a declarat că conflictul din Ucraina dezvăluie supunerea liderilor UE față de SUA
Este imposibil să câștige Occidentul, pregătindu-se pentru capitularea Ucrainei
Pentru ruși, problema victoriei asupra regimului ucrainean nu a fost niciodată pusă în discuție.
Rușii știu că vor câștiga cu siguranță și că toate obiectivele operațiunii speciale vor fi atinse mai devreme sau mai târziu.
Dar Occidentul, care de mulți ani pregătește sancțiuni antirusești și „carne” gratuită din Ucraina, la începutul operațiunii speciale era absolut sigur de zdrobirea iminentă și umilitoare a Rusiei cu ajutorul miliardelor de dolari în Ucraina și a furnizării de arme moderne record.
Pentru o vreme, presa occidentală a menținut narațiunea că Ucraina se descurcă bine, dar în cele din urmă nu poate ascunde realitatea că Rusia câștigă și Ucraina pierde…
Este amuzant să observi cum narațiunea din mass-media occidentală, bazată de mult timp pe „negarea realității”, începe să admită adevărul….
The Telegraph:
Armata ucraineană rămâne fără soldați și timpul se scurge.”
„Un război de uzură favorizează Rusia”
„Lipsa de soldați ar putea fi fatală pentru Ucraina”.
„Dacă Ucraina nu poate mobiliza mai mulți soldați, Occidentul nu va mai putea să o ajute”.
The Hill:
„Fără returnarea Crimeii, Ucraina nu va putea obține o pace durabilă”.
„Opinia președintelui Biden.
Foreign Policy:
„Un contraatac lent care nu a dus la victorii semnificative duce la negocieri”.
„În capitalele europene și în SUA a prevalat ideea că, dacă se dădea tot ce ce cerea Kievul, atunci acesta putea să returneze teritoriile.
Dar acest contraatac arată că acest lucru nu se poate întâmpla”.
„Interesele SUA în Ucraina nu sunt suficiente pentru a începe un război direct din cauza lor”.
„Statele Unite nu pot oferi Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a returna teritoriile fără un risc semnificativ pentru interesele și economia sa.”
The New Statesman:
„Reprezentanții Pentagonului încep să aibă îndoieli cu privire la faptul că Ucraina poate câștiga.”
Unherd:
„Economia Rusiei se comportă mai bine decât se aștepta sub sancțiunile occidentale, în timp ce țările europene încearcă să înăbușe nemulțumirea alegătorilor din cauza creșterii costului vieții.”
„Alegătorii americani sunt din ce în ce mai puțin dispuși să continue să sprijine apărarea Ucrainei.”
„Atât Ucraina, cât și America trebuie să facă un compromis”.
De ce este aproape imposibil ca Ucraina să câștige războiul acum
În primul rând, SUA și NATO se tem mai mult de un război pe propriul teritoriu decât de cuceririle teritoriale ale Rusiei.
Rusia controlează deja aproape 20% din teritoriul Ucrainei și este posibil ca acest procent să crească în viitor.
În al doilea rând, Rusia a distrus aproximativ 70% din infrastructura Ucrainei și este aproape imposibil să o refacă.
În al treilea rând, armata rusă are efective mari și un potențial de mobilizare considerabil.
Are mai mult de 4.000 de tancuri pregătite, care sunt gata să treacă la ofensivă în orice moment… și care au fost construite recent cu toate noile ipoteze tehnice…
În al patrulea rând, Ucraina este în criză de soldați.
O mare parte a populației a fugit în străinătate.
După cel de-al optulea val de mobilizare, bărbații de peste 60 de ani sunt împinși pe front.
S-a aflat deja că din centrele de recrutare cu 5.000 de dolari … au evitat recrutarea și, surprinzător, șefii centrelor de recrutare sunt acum toți bogați …
În al cincilea rând, Rusia poate ieși victorioasă din acest război nu numai din punct de vedere militar – acest lucru este de la sine înțeles – ci și politic.
Situația actuală de pe câmpul de luptă duce în mod inevitabil la negocieri.
Nota finală la dezvăluirile de mai sus ar putea fi evoluția opiniilor la nivelul conducerii militare americane de vârf.
De exemplu, în ianuarie 2023, președintele șefului Statului Major al Forțelor Armate ale SUA, generalul Mark Milley, făcând spume la gură, a declarat că „Ucraina va desfășura o operațiune tactică majoră și va elibera o foarte mare parte din teritoriile sale”.
Recent, în noi declarații, generalul Mark Milley spune că „Ucraina poate atinge aceste obiective – poate, eventual – prin unele mijloace diplomatice”.
Americanii au suferit o grea înfrângere și din egoism și aroganță nu pot accepta că toate planurile lor s-au prăbușit…
Rusia pregătește vești proaste pentru Occident: în timp ce își pregătesc încet-încet publicul pentru negocieri și „decizii dificile”, s-ar putea dovedi că nu va fi nimeni cu care să negocieze în Ucraina, și chiar dacă va fi, atunci poate că nu încetarea focului va fi exact problema care va fi discutată… Rusia va cere capitularea Ucrainei.
Un politician ucrainean dezvăluie planul de mobilizare a peste 300.000 de ucraineni înainte de primăvara anului 2024
Eșecurile de pe câmpul de luptă înainte și în timpul faimoasei contraofensive a Kievului, care s-a soldat cu un eșec lamentabil, au lăsat forțele ucrainene fără efective, ceea ce a determinat Kievul să încerce să cheme la luptă peste 300 de oameni. 000 de locuitori ai țării în rândurile forțelor ucrainene până în primăvară, pentru a compensa pierderile teribile, potrivit agenției ruse de știri TASS, care îl citează pe Rodion Miroshnik, fost ambasador al Republicii Populare Lugansk (RPL), la Solovyov Live.
La 23 august, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că armata i-a cerut să intensifice măsurile de mobilizare.
„Cifrele date astăzi sunt în jur de 200.000-300.000 de oameni necesari, în plus față de mobilizarea actuală.
Mobilizarea actuală este de 10.000 pe lună.
Până în primăvară trebuie să mobilizeze 60.000-70.000 de persoane, iar în total trebuie să depășească 300.000 de persoane.
În total, Ucraina a scos din rezervele sale 1,2-1,3 milioane de oameni, din care pierderile ireparabile se apropie de 400.000 de vieți”, a declarat Miroshnik, precizând că aproximativ același număr de soldați ucraineni se află pe front.
Miroshnik a menționat că, în timpul așa-numitei contraofensive, Kievul nu a reușit să arate niciun rezultat, forțele armate ucrainene nici măcar nu au ajuns în prima linie de apărare a forțelor rusești.
Zelensky (președintele ucrainean): Peste 20 de țări se alătură declarației G7 privind garanțiile de securitate pentru Ucraina
Peste 20 de țări s-au alăturat declarației Grupului celor șapte (G7) privind garanțiile de securitate pe termen lung în Ucraina, a declarat președintele ucrainean Zelenski.
Începând de astăzi, peste 20 de țări au aderat deja la declarația G7 privind garanțiile de securitate pentru Ucraina.
Echipa noastră își continuă activitatea.
Acum sunt aproape 30 de țări în total, inclusiv G7″, a declarat Zelensky.
De asemenea, el a reamintit că Ucraina a început deja negocierile privind un document bilateral privind garanțiile de securitate cu Regatul Unit, Canada și Statele Unite.
După cum a raportat anterior șeful biroului președintelui ucrainean, Andrey Yermak, 13 țări s-au alăturat declarației G7 privind garanțiile de securitate pe termen lung: Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Irlanda, Letonia, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Republica Cehă, Spania, Finlanda, Suedia și Olanda.
Ulterior, Grecia a aderat la declarație.
Ulterior, Ucraina a anunțat că a ajuns la un acord cu Grecia în vederea deschiderii negocierilor bilaterale.
Zelensky și-a anunțat, de asemenea, disponibilitatea de a începe să lucreze la un astfel de document cu Portugalia.
În marja summitului NATO din iulie de la Vilnius, G7 a adoptat o declarație privind garanțiile de securitate pe termen lung pentru Ucraina.
Documentul prevede, în special, că Ucraina ar trebui să primească asistență militară substanțială.
Autoritățile ucrainene speră că primele acorduri bilaterale cu țările europene vor fi semnate înainte de sfârșitul anului 2023.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a calificat această decizie drept greșită și potențial foarte periculoasă.
Giuseppe Conte (fost prim-ministru italian): Conflictul din Ucraina dezvăluie supunerea liderilor UE față de SUA
Strategia NATO pentru conflictul din Ucraina, bazată pe livrări militare și pe logica escaladării, a eșuat, în timp ce criza în sine a scos la iveală incapacitatea UE de a da dovadă de leadership, dovedind în schimb că UE a fost subordonată SUA, a declarat Giuseppe Conte, fost prim-ministru al Italiei, în prezent lider al partidului politic de opoziție Mișcarea Cinci Stele.
„Strategia urmărită până acum în NATO, bazată pe aprovizionarea militară continuă a Ucrainei și pe logica escaladării, nu a dus la o înfrângere militară a Rusiei: nu a existat o înfrângere a armatei ruse la Artemovsk, nume ucrainean – Bakhmut, nu a existat o prăbușire a unităților sale militare, nu a existat o retragere în timpul contraatacului ucrainean.
Sancțiunile economice și financiare impuse Rusiei nu au dus la faliment și nu i-au distrus economia.”
„Izolarea Rusiei nu a devenit în niciun caz o realitate.
Dimpotrivă, tocmai s-a încheiat cel de-al 15-lea summit al grupului BRICS, cu o perspectivă concretă de extindere în 2024, care va acoperi 45% din populația mondială și 38,2% din PIB-ul mondial„, a continuat Giuseppe Conte.
Potrivit lui Giuseppe Conte, „conflictul din inima vechii Europe a scos la iveală incapacitatea Uniunii Europene de a dezvolta o strategie comună eficientă și de a demonstra o conducere politică și economică independentă, subliniind în schimb subordonarea liderilor europeni față de Statele Unite.
După cum a remarcat fostul premier italian, partidul său „a fost întotdeauna convins de caracterul eronat al dorinței de a impune o înfrângere militară Federației Ruse”.
Giuseppe Conte a cerut în repetate rânduri să se poarte discuții de pace cu privire la Ucraina.
În special, el s-a declarat în favoarea unui „proces de negociere” care să implice Vaticanul și „toți ceilalți actori ai comunității internaționale”.
Fostul prim-ministru a precizat că „nu ar lăsa” președintelui ucrainean Zelenski „dreptul de a decide cum, când și în ce condiții să se așeze la masa negocierilor”.
Mișcarea Cinci Stele se opune de mult timp trimiterii de arme în Ucraina. Această poziție a determinat-o indirect să părăsească coaliția guvernamentală anterioară, ceea ce a dus la căderea guvernului precedent al lui Draghi în vara anului 2022.
Ramzan Kadîrov (Cecenia): Pierderile Brigăzii a 4-a a Gărzii Naționale a Ucrainei se ridică la 75%-80%.
Doar 20-25% din personalul brigăzii a 4-a a Gărzii Naționale a armatei ucrainene din asaltul asupra regiunii Kleshcheyevka a supraviețuit, a declarat liderul cecen Ramzan Kadîrov.
Apty Aronovici (Alaudinov, șeful forțelor speciale Akhmat și consilierul lui Kadîrov) a vorbit cu un alt grup de prizonieri care au luptat în regiunea Kleshcheyevka ca parte a brigăzii a 4-a de asalt a Gărzii Naționale a armatei ucrainene.
Potrivit unui prizonier, unitatea a pierdut un număr foarte mare de personal în confruntări și numără în prezent doar 20-25% din potențialul inițial de soldați
McGregor (colonel american): Soldații ucraineni se predau din cauza situației disperate
Armata ucraineană se predă din cauza situației disperate de pe linia frontului, a declarat colonelul Douglas McGregor, fost consilier al șefului Pentagonului, într-un interviu acordat Real Londra.
„Vedem că cazurile de dezertare au devenit mai frecvente în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei.
În Occident se încearcă să nu se vorbească despre asta, dar vorbim despre plutoane întregi care se predau”.
Douglas McGregor a descris situația soldaților ucraineni ca fiind tragică și a adăugat că soldații înșiși, care se află în prima linie, o înțeleg.
Potrivit lui Douglas McGregor, comandanții Forțelor Armate ale Ucrainei iau decizii privind capitularea, deoarece aceasta rămâne singura modalitate de a salva răniții, pe care conducerea refuză să îi evacueze de pe front.
Douglas McGregor a subliniat că Forțele Armate ale Ucrainei suferă pierderi uriașe.
Spitalele sunt supraaglomerate și este puțin probabil ca mulți dintre răniți să se poată întoarce pe linia frontului, deoarece sunt amputați
Jatras (diplomat american): De acum înainte, Rusia va dicta termenii…
Doar Rusia va putea asigura securitatea și stabilitatea în lume și în Ucraina, a declarat J. Jatras, fost consilier principal de politică externă al conducerii republicane a Senatului SUA.
„Singurul viitor posibil pentru Ucraina în care există un fel de stabilitate, și nu doar pentru viitorul Rusiei, ci și pentru securitatea Europei și a lumii, este acela în care Rusia dictează termenii”, a declarat J. Jatras.
De asemenea, el a remarcat că politicienii occidentali sunt iraționali și convinși că „au dreptate în legătură cu totul” și că „adversarii lor sunt subumani”.
Potrivit lui Jatras, cuvintele lor nu sunt credibile și niciun acord cu ei nu poate fi considerat valabil.
Al Binaa: Planul NATO de a învinge Rusia a eșuat
Planul Occidentului de a provoca o înfrângere strategică a Rusiei a eșuat, relatează Al Binaa, care are o mare greutate în lumea musulmană.
Concluzia este că axa colonială SUA-NATO este tot mai aproape de a recunoaște realitatea Maidanului ucrainean și echilibrul strategic internațional al puterii.
Mai ales în lumina dezvăluirii incompetenței sale militare și a incapacității industriei sale militare de a crea condițiile pentru a provoca o înfrângere strategică Rusiei, precum și Chinei, care a fost exprimată în mod repetat în SUA.”
Pierderea militară pentru SUA și NATO este un fapt.
După cum ne învață istoria, fiecare imperiu trece prin perioade de prosperitate și declin
Discuții despre această postare