Pe baza venitului net al familiei care rezultă după deducerea impozitelor și nu a celui brut, ajutorul se va acorda consumatorilor casnici în valoare de 600 euro retroactiv pentru perioada 1 decembrie – 31 mai pentru acoperirea creșterii costurilor la facturile de energie electrică.
După cum clarifică amendamentul depus la Parlament, „sprijinul financiar se acordă persoanelor fizice, rezidente fiscale din Grecia, cu un venit net anual al familiei după deducerea impozitelor, anul fiscal 2020, până la 45.000 de euro. În cazul în care contribuabilul depune pentru prima dată o declarație de impozit pentru anul fiscal 2021, se ia în calcul venitul net al familiei după impozitare, anul fiscal 2021.
Datele privind veniturile anului fiscal 2020, se iau în considerare declarate până la 1 mai 2022.
Datele reședinței fiscale, precum și veniturile anului fiscal 2021, se primesc pe măsură ce au fost declarate, până la momentul solicitării de primire a ajutorului financiar al fiecărui beneficiar.
O condiție prealabilă pentru a primi sprijin financiar este ca beneficiarul să fi depus o declarație de impozit pe venit pentru anul fiscal 2020 până la 1 mai 2022, dacă este impus de lege și dacă este obligat să depună pentru prima dată declarație de impozit pe venit pentru anul fiscal 2021, să fi depus o declarație fiscală pentru anul fiscal 2021, înainte de a depune cererea de ajutor financiar.
În ceea ce privește beneficiarii și sumele grantului, modificarea prevede următoarele:
- Beneficiarii ajutorului sunt consumatorii casnici de energie electrică, care sunt contractați pe tarife flotante de furnizare a energiei electrice care sunt ajustate în funcție de prețul de achiziție angro de energie electrică. Ajutorul se referă la contul de consum al reședinței principale a beneficiarilor, precum și la reședința închiriată a copiilor aflați în întreținerea gospodăriei care studiază în interior.
- Cuantumul ajutorului corespunde cu 60% din majorarea în conturile curente a prestațiilor de mai sus, emisă în perioada de raportare, calculată ca sold rezultat din deducere, din cuantumul clauzei de ajustare a fiecărui cont curent al deducerii. sume: a) care a fost acordat prin contul special denumit „Fondul de tranziție energetică” și b) care a fost deja acordat de furnizorii de energie electrică, pe consumul de energie al contului.
- Ajutorul financiar se acordă beneficiarilor cărora li s-a perceput o majorare a facturilor de energie electrică emise, în perioada 1 decembrie – 31 mai, în valoare de peste 30 de euro și nu poate depăși 600 de euro per beneficiar.
- Suma asistenței financiare este scutită de impozit, inalienabilă și negarantată în mâinile statului sau a unor terți, prin derogare de la orice prevedere generală și specială, nu fac obiectul nicio reținere, taxă sau contribuție inclusiv contribuția specială de solidaritate, nu are obligații și nu se compensează administrației fiscale și statului în general, municipalităților, regiunilor, fondurilor de asigurări, precum și instituțiilor de credit și nu se calculează în limitele de venit pentru plata vreunei prestații sociale.
- Suma sprijinului financiar este creditată într-un cont bancar la alegerea beneficiarului de către Societatea de Stat Greacă Anonyme „Information Society Sole Proprietors SA” (IS MA), la cererea beneficiarului, într-o aplicație specială a Portalului Digital Unic al Publicului. Administrație (gov.gr – EIP) creată de IS MAE, în colaborare cu Autoritatea Independentă de Venituri Publice (AADE). Beneficiarul, după ce s-a autentificat cu codurile personale-acreditări ale Secretariatului General al Sistemelor Informaționale ale Administrației Publice al Ministerului Guvernului Digital (taxisnet), introduce în aplicație și solicită creditarea sumei de bani de mai sus în contul său bancar.
În sfârșit, modificarea prevede că prin decizie comună a miniștrilor Finanțelor, Mediului și Energiei, Guvernului Digital și Guvernatorului Autorității Independente de Venituri Publice, perioada de timp a acțiunii, ora de începere a funcționării productive a aplicației speciale a alin.6, măsurile tehnice și organizatorice pentru funcționarea acesteia, interoperabilitatea necesară, categoriile de beneficiari, procedura și timpul de depunere a cererii, conținutul acesteia, procedura, modalitatea de calcul și procedura de acordare a sprijinului financiar, cazurile și procesul de recuperare orice sume plătite în mod necuvenit, precum și orice detalii tehnice sau de altă natură și proceduri necesare pentru aplicarea acesteia.
O decizie similară poate prevedea procedura de opoziție relevantă.
Discuții despre această postare