De când tehnologia a avansat, românii au ceva în comun, în mare parte. Peste o treime dintre ei, atunci când se trezesc, se uită pe internet. Cum fiecare conaţional îşi doreşte un telefon mobil mai performant sau o tabletă, de exemplu, a mai intervenit ceva: Ei intră mai mult de pe dispozitivele mobile decât de pe computere.
Informaţia a fost dată de un înalt reprezentant al binecunoscutului Google, care în aceste zile se află în România, la Bucureşti. El a spus că 30% dintre cetăţenii români au devenit dependenţi de internet şi atunci când se trezesc, primul lucru pe care îl fac este să acceseze internetul. Prioritare printre preferinţele lor sunt reţelele de socializare, în top aflându-se evident,Facebook. Milioane dintre ei aleg virtualul în dauna posturilor de televiziune sau al altor mijloace de informare, cum ar fi presa scrisă, audio, ca să socializeze şi să se şi informeze.
Explicaţia pentru alegerea dispozitivelor mobile înaintea calculatoarelor, este dată de uşurinţa cu care pot accesa paginile dorite, indiferent de locul unde se află. De asemenea, cu toate că nu e indicat, foarte mulţi români care conduc autoturismul au obiceiul să se uite chiar dacă sunt la volan pe internet prin intermediul telefonului mobil, pentru a vedea mesajele ori notificările sau chiar pentru a tasta comentarii, răspunsuri.
Epoca mediului virtual a luat un avânt fără precedent iar dacă în multe domenii sunt în urmă, la capitolul „internet”, românii excelează. Ceea ce a devenit obişnuinţă s-a transformat chiar şi într-un reflex. Compatrioţii noştri, oriunde s-ar afla în lume, cum se luminează ori până să se dea jos din pat, îşi urează „O zi bună” sau comentează diferite subiecte, comunicând între ei, deşi de cele mai multe ori, se află separaţi de distanţe de mii de kilometri.
E adevărat, românii ţin prin acest mijloc aflat la îndemână şi legătura cu cei dragi din familie sau cu prietenii. Mai mult, redescoperind că diferitele aplicaţii se înmulţesc, comunicarea devine mai uşoară şi este gratuită, clasicele metode fiind utilizarea skype-ului, viber etc.
Discuții despre această postare