Coronavirus: Într-un moment în care întreaga planetă așteaptă vaccinurile împotriva coronavirusului, pentru a reveni – cât mai curând posibil – la normalitate, noua variantă virală Covid-19 găsită în Marea Britanie și care a „călătorit” deja în Australia este de o preocupare deosebită, deoarece nu știm în acest moment dacă și în ce măsură va afecta acțiunea vaccinului.
Virușii se mută în mod constant, majoritatea noilor variante dispar, alteori se răspândesc fără a schimba comportamentul virusului. Dar există și acele cazuri care provoacă schimbări dramatice.
Și întrebarea cu care oamenii de știință se confruntă acum este simplă: variantă virală VUI-202012/01 se încadrează în această din urmă categorie:
Sănătatea noastră prezintă un risc mai mare de a avea această mutație:
Aceste întrebări cheie au nedumerit experții încă de săptămâna trecută, după dezvăluirea noii variantă virală de către ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock.
Potrivit The Guardian, apariția acestei noi variante virală este îngrijorătoare, dar trebuie remarcat faptul că au existat mai multe variante virală ale Covid-19.
Luna trecută, guvernul danez a ucis milioane de nurci, după ce a descoperit că sute de infecții cu Covid-19 erau legate de mutațiile Sars-CoV-2 care au apărut în fermele de nurcă.
Cu toate acestea, sa constatat că această mutație nu a crescut rata de transmitere a bolii.
Cu toate acestea, până acum nu este clar dacă acesta este cazul acestei variante virală în Marea Britanie VUI-202012/01.
Marea întrebare acum pentru oamenii de știință este dacă această variantă virală va fi capabilă să ocolească protecția oferită de vaccinurile Covid-19 existente.
Noua mutație a coronavirusului a fost menționată, vorbind la Open, de către rectorul EKPA Thanos Dimopoulos.
Domnul Dimopoulos, printre altele, a subliniat că varianta virală este cu adevărat problematică, deoarece, de fapt, încă se încearcă o analiză, totuși, după cum a subliniat, „orice mutație care apare în coronavirus nu va afecta eficacitatea vaccinurilor care au sau vor fi aprobate”.
În același timp, el a spus că ceea ce arată primele indicații despre variantă virală este că se transmite mai repede.
Noua tulpină de coronavirus „scăpată de sub control” în Marea Britanie – cu 70% mai contagioasă
Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat astăzi că noua variantă virală de coronavirus este „scăpată de sub control” pentru a justifica punerea în carantină în Londra și o parte a Angliei, despre care a spus că ar putea dura până vaccinurile devin mai disponibile pe scară largă.
„Din păcate, noul executiv a fost scăpat de sub control. „A trebuit să recâștigăm controlul și singura modalitate de a face acest lucru a fost să limităm contactele sociale”, a declarat Hancock pentru Sky News.
Conform noilor măsuri, aproximativ o treime din populația Angliei trebuie să rămână acasă cu excepția unor motive importante, cum ar fi munca.
Marea Britanie a informat Organizația Mondială a Sănătății că noua variantă virală este mai rapidă, „până la 70%”, potrivit premierului Boris Johnson.
Miniștrii spun că variantă virală înregistrată în Danemarca, Olanda și Australia, este cu până la 70% mai contagioasă decât cea originală, dar nu există dovezi că este mai mortală sau provoacă o boală mai gravă.
La scurt timp după ce Boris Johnson a anunțat schimbările aduse cetățenilor britanici, unii din Londra s-au repezit la gările capitalei pentru a încerca să-și vadă rudele înainte de Crăciun și au fost înregistrate scene aglomerate.
El a mai spus că guvernul recunoaște că impactul financiar al noilor măsuri va fi „grav”. Cu toate acestea, vorbind cu BBC, ministrul britanic al sănătății a subliniat că un nou blocaj la nivel național nu este „neapărat” inevitabil pentru a opri creșterea infecțiilor.
În același timp, Organizația Mondială a Sănătății face apel la membrii săi din Europa să „își consolideze controalele” din cauza noii variante virală covid-19 care circulă în Marea Britanie, a subliniat astăzi Agenția franceză OMS.
În afara Regatului Unit, au fost raportate cazuri în Danemarca (9), precum și în Țările de Jos și Australia, potrivit OMS, care îi sfătuiește pe membrii săi „să-și îmbunătățească abilitățile de secvențiere” până când vor afla mai multe despre Pericolele reprezentate de variantă au fost subliniate de un purtător de cuvânt al OMS Europa.
Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel, președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European Charles Michel s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre noua mutație coronavirus.
Discuții despre această postare