Coronavirus: Primele semne de stabilizare a situației din Salonic – Se pare că măsurile au început să dea roade, a subliniat profesorul de Boli Infecțioase Pediatrice de la Școala Medicală a EKPA și Spitalul General „Attikon” și membru al Comitetului de experți, Vana Papaevangelou
Din păcate, al doilea val de pandemie a inundat întreaga lume și prezintă un număr crescut de cazuri nu numai în țara noastră, ci și în restul Europei și în Statele Unite, a declarat Vana Papaevangelou, specialist în boli infecțioase.
Principalele caracteristici ale epidemiei sunt dispersia mare în toată țara și creșterea numărului de cazuri în zone care nu ne preocupaseră până acum, a spus doamna Papaevangelou și a explicat că focarul din aceste zone poate fi legat de recolta de măsline.
Ea a mai anunțat că ar putea fi necesare mai multe lockdown dacă situația epidemiologică din Grecia nu se modifică.
Situația este foarte critică, iar datele epidemiologice sunt examinate cu atenție zilnic, a declarat doamna Papaevangelou, care a subliniat că noile cazuri au ca rezultat „presiunea constantă asupra sistemului de sănătate, în special în nordul Greciei”.
„Se pare că suntem probabil la vârful acestui al doilea val”, a spus doamna Papaevangelo.
„Creșterea numărului de persoane care au decedat în ultima săptămână este de asemenea semnificativă, depășind 250 de persoane, cu o medie de 7 zile până la 39 de persoane pe zi”, a spus specialistul în boli infecțioase. „Cu toate acestea, creșterea numărului de pacienți la UCI și a deceselor este proporțională cu creșterea cazurilor din Grecia.
Reducerea ratei de creștere a cazurilor în Salonic
„Vârsta medie a pacienților este de 40 de ani”, a subliniat doamna Papaevangelou și a adăugat „deoarece volumul mare de pacienți este cuprins între 15 și 55 de ani”. „Din păcate, un număr semnificativ de adulți cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani sunt spitalizați astăzi în UCI. În același timp, însă, este important și numărul de pacienți spitalizați, cu vârsta peste 65 de ani, și, prin urmare, acest lucru susține și prezicerea că ΕΣΥ va continua să fie sub presiune ”, a subliniat specialistul în boli infecțioase.
„Pe de altă parte, astăzi există o relativă stabilizare în Salonic”, a spus doamna Papaevangelou, subliniind că „evident continuăm să vedem multe cazuri noi, deoarece există o povară epidemiologică mare. „Dar există o încetinire a creșterii, așa că se pare că măsurile încep să dea roade”. „Desigur, pentru că avem multe cazuri active în nordul Greciei, ne așteptăm la o creștere a numărului de pacienți în următoarele săptămâni”, a spus profesorul școlii medicale a EKPA.
Conform previziunilor EODY și pe baza modelelor matematice pe care le-au folosit, „se pare că o reducere medie a mobilității populației cu 35% din cauza blocării și dacă măsurile sunt respectate de toți, va da roade. Și ceea ce ne așteptăm este că în primele 7-10 zile vom vedea o creștere a cazurilor – și exact asta vedem astăzi, această creștere continuă în ciuda măsurilor care au fost luate. Cu toate acestea, în următoarele 7-10 zile ne așteptăm la o scădere a noilor internări în spital și este probabil ca în următoarele 1-2 săptămâni mai târziu să vedem o scădere a pacienților care sunt spitalizați în terapie intensivă sau își pierd viața „, a adăugat doamna Papaevangelou.
Discuții despre această postare