Muzeele, plajele și piețele din Europa sunt goale de la mijlocul lunii martie, când aproape întregul continent a fost pus în carantină, dar Uniunea Europeană vrea să reînvie ceea ce este posibil pentru călătorii și turism până în iunie. În luna august, valoarea este estimată la 150 de miliarde de euro, potrivit Reuters.
Proiectul de propunere, care este cunoscut agenției de știri, spune că Comisia Europeană va încuraja miercuri revenirea la „libera circulație nelimitată”, deși libera circulație va fi oprită dacă va exista un al doilea val important de noi infecții cu coronavirus.
Anunțuri live din UE:
Potrivit Reuters, într-un articol intitulat „Uniunea Europeană impune ca granițele să fie deblocate”, deoarece COVID-19 distruge călătoriile, nu era clar dacă vizitele unor non-europeni vor fi permise în această vară, Comisia subliniind: „Turismul intern și intracomunitar vor predomina pe termen scurt.”
Pandemia COVID-19 a zdrobit economia globală, dar a lovit cu greu călătoriile, relatează Reuters, adăugând că Organizația Mondială a Turismului așteaptă pierderi între 280 și 420 de miliarde de euro pentru industrie în acest an, pe fondul unei scăderi de 20% -30%. în sosirile internaționale.
Agenția subliniază că, deși Comisia nu poate face decât recomandări obligatorii guvernelor care își controlează frontierele, Bruxelles a clarificat.
Acestea sunt rezultatele unui document anterior citat în proiectul de propunere: companiile aeriene și aeroporturile trebuie să insiste asupra utilizării unei măști de către pasageri, dar scaunul din mijloc nu este obligat să fie vacant, în avioane.
We propose new guidance on how to safely resume travel and reboot Europe’s tourism in 2020 and beyond.
— European Commission ?? #UnitedAgainstCoronavirus (@EU_Commission) May 13, 2020
Tourism is vital to the Single Market as well as a key contributor to the EU’s economic, social and cultural way of life.
More in the thread ↓ #StrongerTogether #EUtourism
Oamenii trebuie să poată sta la hoteluri, să mănânce în restaurante sau să meargă la plaje în siguranță, adaugă proiectul, deși avertizează că acest lucru s-ar schimba dacă va exista un nou val de infecții.
<<Până când un vaccin sau un tratament este disponibil, nevoile și beneficiile călătoriei și ale turismului trebuie cântărite împotriva riscurilor de a facilita răspândirea virusului care poate duce la recurență, care poate duce la reluarea măsurilor restrictive. ” , raportează proiectul.
În Europa, aproape toate călătoriile s-au oprit – o lovitură economică uriașă, deoarece sectorul contribuie la aproape o zecime din PIB, și chiar în Schengen, cel puțin 17 națiuni au pus în aplicare controale de urgență la frontieră. Cu toate acestea, trei state baltice au decis să-și deschidă frontierele pentru toți cetățenii începând cu 15 mai, în interiorul UE. Austria intenționează să își redeschidă frontierele cu Germania pe 15 iunie.
Pe de altă parte, Spania și alte țări dependente de turism se îndreaptă către impunerea unei carantine de două săptămâni călătorilor care sosesc din străinătate, în ciuda faptului că acestea ridică măsuri restrictive generale stricte.
Comisia estimează că ar putea pierde aproximativ 6,4 milioane de locuri de muncă, mai mult de jumătate din forța de muncă din turism.
Sectorul a pierdut deja 80-90% din cifra de afaceri în primul trimestru al anului 2020, au spus patru lobby-uri din industria ospitalității și se pregătește pentru un sezon de vară devastator, întrucât UE se confruntă cu cea mai profundă recesiune.
Sura: iefimerida.gr
Discuții despre această postare