Compania naţională TAROM anunță că va relua zborurile începând cu 2 mai. Prima destinaţie de zbor este Amsterdam, iar în următoarele zile vor fi efectuate curse şi spre Atena, Paris şi Frankfurt, transmite digi24.ro
După ce activitatea TAROM a fost paralizată de restricțiile impuse de coronavirus de la începutul lui mai principala companie aviatică a ţării revine la viaţă.
Pe 2 şi 4 mai compania va opera un zbor spre Amsterdam, respectiv Atena, iar în data de 6 mai vor putea fi făcute călătorii spre Paris, Frankfurt şi Amsterdam.
Zborurile se înmulţumesc ulterior, pe 8 mai, când pot fi rezervate bilete şi spre Munchen.
Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi a afirmat că sunt necesare nişte măsuri de distanţare socială pentru a relua zborurile, însă nu au fost încă alcătuite.
Amintim în acest context că potrivit comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, vor fi menţinute distanțarea socială în aeroporturi și avioane.
Guvernul a aprobat în şedinţa de Guvern de joi seara, acordarea unui credit de salvare pentru companiile aeriene româneşti Blue Air şi Tarom. Acestea au solicitat anterior o sumă de 130 de milioane de euro pentru a trece cu bine peste criza declanşată de pandemie.
Cifrele pandemiei
Pandemia de COVID-19 este tot în extindere și afectează în acest moment 210 state de pe întreg globul. Numărul persoanelor testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus a depășit 2,7 milioane, dintre care peste 58.000 de pacienți se află în stare critică. Bilanțul deceselor, la nivel mondial, a ajuns la 191.061. Pe de altă parte, de la debutul pandemiei aproape 746.000 de pacienți s-au vindecat.
În România, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până vineri, la ora 13.00, au fost confirmate 10.417 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre 321 de noi cazuri față de raportarea făcută, joi, la aceeași oră. Dintre pacienții testați pozitiv, 241 sunt internați la terapie intensivă. Bilanțul deceselor a ajuns la 552. Pe de altă parte, 2.817 de români s-au vindecat, până acum, de COVID-19.
Discuții despre această postare