Hackerii profită de fricile generate de COVID-19 pentru a-i determina pe utilizatori să acceseze ataşamente sau linkuri rău intenţionate. Experții în securitate cibernetică avertizează că doar instituțiile oficiale transmit informații reale și că trebuie evitate alte linkuri care poate arată „tentant”, dar pot virusa calculatoarele.
„În perioade de genul acesta, care au puternic impact asupra planetei, hackerii încep campanii prin care oferă utilizatorilor informații false, pseudo-informații, încercând să îi păcălească să dea click pe anumite linkuri.
Acum circulă pe net o hartă în timp real cu toate infecțiile cu coronavirus, care ar fi furnizată de Organizația Mondială a Sănătății.
Este un virus. Harta nu e furnizată de OMS.
Nu e o hartă în timp real cu infecțiile, dar e o informație foarte tentantă pentru oameni. Foarte mulți au căzut pradă acestei păcăleli.
Este o informație care nu se găsește în realitate. Informațiile se transmit oficial doar de către OMS.
Printr-un simplu clik pe acel link riscăm să ne virusăm calculatoarele.
Atacurile cibernetice au crescut cu 475% de luna trecută până acum și estimăm că vor mai crește de cel puțin cinci ori până la sfârșitul lunii martie”, a declarat la Digi24 Alexandru Bălan, specialist în securitate informatică.
Sursa: digi24.ro
Discuții despre această postare